Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sute de copii din toate ansamblurile folclorice ale județului Satu Mare s-au întrecut în ”Danțu Mânânțăilor”
Centrul de Creație Satu Mare  - Duminica, 12 Noiembrie 2023

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare, a organizat sâmbătă, în Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, cea de-a XI-a ediție a Festivalului Concurs Județean de Folclor „Danțu’ Mânânțăilor”.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul: Robert Laszlo – managerul C.J.C.P.C.T. Satu Mare și Maria Carmen Sas – referent cultural C.J.C.P.C.T. Satu Mare.

Juriul a fost format din: președinte - Leontina Dorca, maestru coregraf și membrii – Nicoleta Foldeș, inspector școlar pentru activități extrașcolare la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, dr. Mara Lobonț Pușcaș, șef secție etnografie la Muzeul Județean Satu Mare, Maria Petca Poptean, interpretă și drd. Bianca Angela Cionca, referent C.J.C.P.C.T. Satu Mare.













Festivalul concurs județean de folclor „DANŢU’ MÂNÂNŢĂILOR” se adresează elevilor din școlile din județ și se desfășoară pe două categorii de vârstă: clasele 0 – IV și clasele V – VIII, pe mai multe secțiuni.

La această ediție au participat peste 350 de elevi, reprezentând zonele etnofolclorice din: Țara Oașului, Zona Codru, ungurești, șvăbești și rrome. Acompaniamentul muzical a fost oferit de către Orchestra Ansamblului Folcloric „Cununița”, dirijor – Emanuel Silaghi.

1363 vizite
Distribuie pe